Miért van külön csirkementes kutyatáp az üzletek polcain? Cikkünkben megválaszoljuk a kérdést:

Melyik ebnek jó a csirkementes kutyatáp? 

Akárcsak mi, emberek, a kutyák között is vannak ételallergiás ebek, de olyanok is, akiknek a gyomra és belei érzékenyebbek, és emésztésük sem annyira stabil, mint a többi kutyus társának. Ez sok mindentől lehet, akár túltenyésztés, akár öröklés, akár fajtából adódóan is, de mindegy is mitől érzékenyebb ebünk hasa 1-1 étkezésre, a dolog vége mindig ugyan az: eliminációs diéta. Ez pedig az módszer, melynek köszönhetően piacra került a csirkementes kutyatáp

A csirkementes kutyatáp célja

Ahogy a nevében is benne van, a csirkementes kutyatáp azoknak a kutyusoknak jött létre, akiknek a gyomra allergiás, vagy esetleg csak érzékeny a csirkét tartalmazó kutytápra. Ezt a fajta problémát általában a csirkehúsban található csirkefehérje okozza, melyre egy-egy kutyus szervezete jóval érzékenyebb, mint bármely más húsban található fehérjére. Ha ez a probléma fennáll, akkor a kutyánk érdekében minél előbb álljunk át a csirkementes kutyatáp vásárlására.

Allergia vagy érzékenység? A csirkementes kutyatáp mindkettőre megoldás.

Fontos tudni, hogy az érzékenység és az allergia nem ugyan az, hiszen míg az allergiánál a szervezet egy veszélytelen, szervezetbe kerülő anyagot gyakorlatilag túlreagál, addig érzékenységről akkor beszélünk, ha a bekerült tápanyag szó szerint nem tud felszívódni megfelelően a belekben. Mivel mindkettő probléma nem csak kellemetlen, de akár súlyos szövődményekkel járhat, ezért nem szabad félvárról fenni: épp ezért csirkementes kutyatáp beszerzése minél előbb javasolt.

A csirkementes kutyatáp beszerzésének jele

Akkor van szükség a csirkementes kutyatáp beszerzésére, és a csirkementes étrend bevezetésére kisállatodnál, ha azt látod, hogy kutyusod gyakran vakaródzik, a szőrhullatása esetleg feltűnő mértékben megváltozott, talán sebek is találhatóak a testén, valamint, ha étkezés után esetleg hánynak, vagy egyből székletürítésre kerül sor náluk, melynek még a színe is fura. Ha mindezeket tapasztalod kiskutyádnál, próbáld ki a csirkementes kutyatáp fajtákat, mert gyakran szokott ez állni a probléma hátterében.