A megfelelő kutyasampon kiválasztásával kiskutyánk annyi sárban dagonyázhat ősszel, amennyiben csak akar!

A megfelelő kutyasampon fontossága

A kutyusok alapvetőleg nem úgy lettek kialakítva, hogy mindenféle vegyszeres és illatkompozíciós csodaszert dörgöljenek a szőrükbe, így nem meglepő, hogy a kutyák bőre meglehetősen érzékeny a rossz minőségű kutyasampon fajtákra. Kedvenceink azonban megérdemlik, hogy vegyszerektől mentes, egészséges tisztálkodással segítsük a bőrük és szőrük állagát, melyek nem tartalmaznak irritációt okozó illatanyagokat sem. Ám nem mindegy, hogy milyen korban milyen sampont használunk kutyusunk bőrén!

Kutyasampon kölyökkutyának

A kölyökkutyusok gyakorlatilag minden tulajdonságukkal levesznek minket a lábunkról, ám az egyik fő szerethetőségüket egyértelműen a pelyhes és puha bundájuk adja. Sokan azt hiszik, hogy pont emiatt ebben az időszakban nem kell ápolni a kiskutyák szőrét, pedig ilyenkor kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni rá! Ekkor érdemes rászoktatni őket a fürdésre, a fésülködésre, valamint ki tudjuk ilyenkor tapasztalni, hogy melyik az a kutyasampon, mely a legjobb kiskutyánk számára.

Kutyasampon felnőtt kutyáknak

Mikor a kiskutyánk felnő, akkor nem csak mérete miatt lesz eléggé látványos a jelenléte, hanem a rengeteg szőr miatt is, mely el fogja borítani otthonunkat. Ezt a szőrhullatást tavasszal és ősszel meg is duplázzák, hiszen ilyenkor van vedlési időszakuk, épp ezért nem kell megijedni, ez teljesen normális! A felnőtt kutyusok szőrápolása szintén nagyon fontos, a rendszeres fürdés a megfelelő kutyasampon használatával elengedhetetlen számukra, főként azoknak, akik gyakran vannak a szabadban.

A kutyasampon kiválasztása

Legyen szó kölyök vagy felnőtt kutyusról, a megfelelő kutyasampon kiválasztása számukra kardinális kérdés. Vásárlás előtt mindig feltétlenül olvassuk el az összetevőket, és ha olyat találunk, mely mesterséges illatanyagokat és színezéket tartalmaz, akkor azokat kerüljük el. Ezek ugyanis a kutyus szemét és bőrét egyaránt irritálhatják, sőt, szőrhullást és allergiás reakciót is okozhatnak. Keress inkább olyan kutyasampon fajtát, melyben az illatanyag például kamillából, eukaliptuszból vagy levendulából származik, és akkor kiskutyád nem csak garantáltan illatozni, de tündökölni is fog egy-egy fürdés után! Ha pedig kutyusod bőre kimondottan érzékeny, akkor nálunk találhatsz számára kimondottan érzékeny kutyusoknak készített hipoallergén sampon fajtát is!